Miksi haluan puoluekokousedustajaksi?

Olen ehdolla puoluekokoukseen ja tässä esittelyni. Tekstin lopussa ohjeet äänestämisestä.

Olen Veronika Honkasalo, 37, ja toimin tutkijana Nuorisotutkimusseurassa. Asun Tapulikaupungissa ja paikallisyhdistykseni on Malmin työväenyhdistys. Olen kaupunginvaltuutettu ja varhaiskasvatuslautakunnan jäsen.

Haluan ajaa vasemmistolaista politiikkaa, jossa ovat mukana kaikki taustasta riippumatta. Haluan nostattaa hyväosaisten solidaarisuudentunnetta, jotta heidän intresseissään ei olisi ajaa vain omia etujaan. Haluan, että rikomme kulttuuria, jossa vain vahvimmat ja äänekkäimmät  pärjäävät ja suhtaudumme vakavasti siihen, että osallistumisen ehdot on avattava ja purettava. Tämä koskee niin Vasemmistoliiton sisäistä kulttuuria kuin koko poliittista toimintaa Suomessa. Ihmisten mahdollisuudet osallistua demokraattiseen päätöksentekoon eivät edelleenkään ole tasa-arvoiset, mikä näkyy esimerkiksi siinä, että yhä esimerkiksi nuoria, naisia ja vähemmistötaustaisia ei oteta politiikassa vakavasti ja heidät helposti vaiennetaan tai heidän puolesta puhutaan.

Politiikan tekemisessä arvojani ovat väkivallaton vastarinta ja dialogin rakentaminen. Politiikkaa ei tehdä vain kokouspöydissä ja juhlapuheissa, vaan ennen kaikkea kaduilla ja ihmisten keskuudessa joka päivä. Myös vasemmiston on jalkauduttava ulos valtuustosaleista ja kuunneltava ihmisiä heidän arjessaan. Vasemmistoliiton on oltava avoin, rasisminvastainen ja yhdenvertainen. Vasemmistoliiton tulee innostaa ihmisiä poliittiseen muutokseen ja ottaa mukaan kaikki ne uudet jäsenet, jotka ovat liittyneet puolueeseen esimerkiksi eduskuntavaalien 2011 jälkeen. Hiljaista tietoa on purettava sanoiksi ja toiminnan on vastattava uusien jäsenten toivomuksia.

Ohjeita äänestämiseen:

Helsingin Vasemmistoliiton jäsenäänestys (posti) puoluekokousedustajista käydään 15. – 23.4.2013. Helsinkiläiset jäsenet, jotka ovat maksaneet vuoden 2012 jäsenmaksunsa, ovat vastaanottaneet postitse jäsenäänestysmateriaalin.

Äänestäjät: Lukekaa huolella ennen äänestämistä kirjeessä olevat äänestysohjeet ja muistakaa laittaa palautuskirje postiin ajoissa. Palautuskirjeen on oltava Hgin Vas:n piirissä viimeistään 23.4. klo 16.00. Kuoren voi myös tuoda toimistoon, näin säästyy myös piirin postikuluja. Kiitos!

Huom! Se ehdokas, jonka eteen olet laittanut järjestysnumeron 1., saa 10 ääntä ja numeron 2., saa yhdeksän ääntä jne. Mutta jos olet äänestänyt vain esim. viittä ehdokasta saa ensimmäiselle (1.) sijalle asettamasi  ehdokas vain viisi ääntä ja toiselle sijalle asettamasi saa neljä ääntä jne. Ja jos olet äänestänyt vain yhtä ehdokasta, saa hän vain yhden äänen.

Kannattaa siis äänestää kymmentä ehdokasta, jos haluaa omasta mielestään parhaimmalle ehdokkaalle 10 ääntä. Tämä on siis ns. euroviisumalli.

Lisätietoja: Jorma Pikkaraiseen p. 050 537 9011 tai [email protected]