Valtuustoaloite: Kierrätyspiste Tapanilaan

Tapanilassa asukkaat ovat pian kahden vuoden ajan yrittäneet saada kierrätyspistettä alueelle kun Fallkullan kierrätyspiste lakkautettiin. Aktiivinen vaikuttaminen sekä asukkaiden että paikallisten poliitikkojen toimesta ei ole tuottanut tulosta ja asukkaat joutuvat vieläkin viemään kierrätettävät jätteet esimerkiksi Malmille tai Jakomäkeen. Tämä ei ole millään tasolla ekologisesti kestävää ja ilmastoystävällistä. Maailman toimivimmassa kaupungissa kierrätyksen on oltava helppoa ja saavutettavaa joka puolella kaupunkia. 

HSY kierrätyspisteet siirtyivät Suomen Pakkauskierrätys Rinki OY:lle 1.1.2019 alkaen. Rinki OY vastaa ekopisteiden ylläpidosta ja asiakaspalvelusta pääkaupunkiseudulla. Rinki on kartoittanut Tapanilan alueella kierrätyspistettä n. kahteenkymmeneen paikkaan, mutta mikään näistä ei ole mennyt läpi maanomistajan ja naapureiden kuulemisten seurauksena. Yhtä sopivaa paikkaa on esimerkiksi esitetty Tapanilan Urheilukeskuksen parkkipaikalle. 

Me tämän valtuustoaloitteen allekirjoittajat esitämme, että Tapanilaan järjestetään mahdollisimman pian kierrätyspiste. Lisäksi esitämme, että kaupunki selkeyttää sisäisiä prosessejaan, jotka liittyvät siihen, miten kierrätyspisteet sijoitetaan yhdenvertaisesti, tehokkaasti ja kattavasti eri kaupungin alueille. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että yksikin kielteinen kanta naapurikuulemisissa voi estää kierrätyspisteen sijoittamisen.  

Helsingissä 17.3.2021

Veronika Honkasalo