Lähden ehdolle vasemmistoliiton varapuheenjohtajaksi

TIEDOTE, 18.3.2016

Varapuheenjohtajaehdokkaaksi lähtevä Honkasalo: Haluan vasemmistoliiton, joka innostaa ihmisiä toimimaan tasa-arvoisemman yhteiskunnan puolesta

”Politiikka kaipaa uusia ajatuksia ja toimintatapoja sekä iloa ja energiaa paremman yhteiskunnan rakentamiseksi.”

Helsingin vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu Veronika Honkasalo, 40, pyrkii vasemmistoliiton varapuheenjohtajaksi kesäkuussa 2016 järjestettävässä puoluekokouksessa.

Honkasalo haluaa vasemmistoliitosta punavihreän puolueen, johon jokaisen on helppo liittyä mukaan ja joka puhuu kieltä, jota jokainen ihminen ymmärtää. Vasemmistoliiton tehtävä on tuoda ihmisiä koskettavat arkiset kysymykset tärkeäksi osaksi poliittista päätöksentekoa. Hyvä arki ja ihmisarvoinen elämä kuuluvat kaikille taustasta riippumatta.

Honkasalo näkee, että vasemmistoliiton on murrettava perinteisen puoluepolitiikan koukeroita ja luotava puolueesta toimiva kansalaisliike, joka ulottuu kokoushuoneiden ulkopuolelle.

”Monet vallassa olevat poliittiset päätöksentekijät ovat etääntyneet ihmisten arjesta ja vievät läpi raakaa leikkauspolitiikkaa, joka ottaa pienituloisilta ja antaa varakkaille. Samaan aikaan yhä useammat ihmiset sinnittelevät riittämättömän toimeentulon varassa. Meidän tehtävänämme on huolehtia siitä, että myös kaikkein heikoimmassa asemassa olevien ihmisten asiat ovat politiikan ytimessä”, Honkasalo painottaa.

Honkasalo korostaa, että Suomessa on varaa huolehtia niin lapsista, opiskelijoista, lapsiperheistä kuin ikäihmisistä. Esimerkiksi verosuunnittelu, veronkierto ja harmaa talous hukkaavat miljardeja yhteisestä taloudesta.

”Meidän on tunnistettava työelämän suuret muutokset, esimerkiksi valtava työttömyys, lisääntyvä osa-aikatyö, nollatuntisopimukset, määräaikaisuudet. Sosiaaliset oikeudet eivät saa riippua siitä, mitä työtä ihmiset tekevät ja missä olosuhteissa. Kaikilla on oltava yhtäläiset oikeudet esimerkiksi työttömyysturvaan ja lomaan. Meidän on aidosti oltava se liike, joka ajaa myös prekaarissa asemassa olevien ihmisten oikeuksia.”

Honkasalon mielestä vasemmistoliitto on viimevuosina kulkenut hyvään suuntaan. Mukaan on tullut paljon uusia ihmisiä, ja nuorten kannattajien osuus kasvaa.

”Olen erityisen iloinen siitä, että vasemmistoliitossa ympäristökysymykset ovat yhä keskeisempiä. Tätä painotusta tulee vahvistaa jatkossakin. Olemme sen velkaa tuleville sukupolville”, Honkasalo sanoo.

Veronika Honkasalo on helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Hän on johtanut Helsingin vasemmistoliiton valtuustoryhmää vuodesta 2014. Honkasalo toimii tutkijatohtorina Nuorisotutkimusseurassa ja hänellä on kaksi lasta. Eduskuntavaaleissa 2015 hän sai 5371 ääntä. Honkasalo on Helsingin vasemmistoliiton ensimmäinen varakansanedustaja.

 

Lisätiedot

 

Veronika Honkasalo, puh. 040-5559409

www.veronikahonkasalo.fi