Ihmisoikeuksien, ilmaston ja hyvinvointivaltion puolesta
Olen Veronika Honkasalo – kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu, nuorisotutkija ja valtiotieteiden tohtori. Olen myös kahden koululaisen äiti ja yhden labradorinnoutajan lenkittäjä Helsingin Tapulikaupungista. Olen ihmisoikeuksien, ilmaston ja hyvinvointivaltion tinkimätön puolustaja.
Lähdin politiikkaan mukaan kymmenen vuotta sitten, kun rasismi lieveilmiöineen vyöryi härskisti suomalaiseen politiikkaan. En voinut jäädä seuraamaan sivusta. Ajattelin, että nyt saa riittää!
Uusin paikkani Helsingin valtuustossa kuntavaaleissa 2017. Kansanedustajaksi nousin vuoden 2019 vaaleissa.
Eduskunnassa olen jatkanut sitä poliittista työtä, joka on minulle myös kuntapolitiikassa tärkeää: ihmisoikeuksien, koulutuksen ja tasa-arvon edistämistä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Olen eduskunnan sivistysvaliokunnan jäsen, sillä varhaiskasvatus- ja koulutuskysymykset ovat asiantuntemukseni ytimessä.
Minulle politiikka on paremman arjen ja oikeudenmukaisemman yhteiskunnan rakentamista kaikille – sukupuoleen, seksuaalisuuteen, vammaan, ikään, etnisyyteen tai muuhun ominaisuuteen katsomatta. On yhteinen velvollisuutemme pitää huolta jokaisesta ihmisestä ja yhteisestä ympäristöstämme, ja tehdä sellaista politiikkaa, että myös tulevat sukupolvet voivat rakentaa ekologisesti kestävää hyvinvointia.
Minulle on tärkeää, että päätökset pohjautuvat tutkittuun tietoon. Valtuustossa ja eduskunnassa olen pitänyt kiinni siitä, että päätösten vaikutukset pitää arvioida etukäteen ja vaikutuksia myös seurataan. Nykyinen yhteiskuntamme polarisaatio on seurausta siitä, että vahvat julkiset palvelut eivät ole enää kaikkien saatavilla. Ennaltaehkäisevistä palveluista on lyhytnäköisesti leikattu, kaiken tutkimustiedon vastaisesti.
Haluan työlläni rakentaa Suomea, joka tarjoaa riittävän perusturvan ja jossa omalla työllä tulee toimeen. Haluan rakentaa Suomea, joka ei syrji, vaan vahvistaa. Meidän täytyy tehdä politiikkaa, joka rakentaa hyvinvointia solidaarisesti, ilmaston ja ympäristön kantokyvyn ehdoilla. Hyvinvointi kuuluu kaikille, myös tuleville sukupolville.
Kuva: Sami Pertttilä