5371 ääntä – mielettömän iso kiitos kaikille!

5371 on huikea tulos ensikertalaiselle eduskuntavaaleissa. Olen häkeltynyt äänimäärästä, mielettömän iso kiitos teille kaikille! Ja kiitos myös kaikille teille, jotka lähetitte viestejä, tuitte, tulitte tapaamaan, juttelemaan ja kertomaan kannustuksesta. Se merkitsee minulle äärettömän paljon. Taakse jäi hurja määrä kokeneita poliitikkoja, ja moni meni läpi Helsingissä paljon pienemmällä äänimäärällä. Voin käsi sydämellä sanoa, että tein parhaani, 110 lasissa ja niin teki myös upea tukiryhmäni.

Kaiken kaikkiaan kokonaisvaalitulos on kuitenkin pettymys, jopa järkytys. Vasemmisto koki karvaan takaiskun, ja eduskunnassa on nyt vähemmän naisia kuin pariinkymmeneen vuoteen. Myöskään hallituskokoonpano ei lupaa hyvää yhdenvertaisuuden ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden kannalta.

Me tarvitsemme nyt vasemmistolaista politiikkaa enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Me tarvitsemme vastavoimaa, joka osoittaa, että haluamme edelleen muutoksen, joka ottaa tasa-arvon tosissaan, ja joka sanoo ei eriarvoisuuden kasvulle ja hyvinvointivaltion murentamiselle. Meidän tehtävämme on puolustaa niitä, joilla ei ole rahkeita nousta barrikadeille. Tämä mieletön äänimäärä antaa voimaa tehdä juuri tällaista politiikkaa Helsingissä kaupunginvaltuutettuna ja ryhmäni puheenjohtajana. Ja kun olen levännyt muutaman päivän ja viettänyt läheisteni parissa rauhallista aikaa, lupaan nousta taas uuteen iskuun!