Minä, Veronika

Veronika_kesa_kapea

Olen Veronika Honkasalo – kaupunginvaltuutettu, vasemmistoliiton varapuheenjohtaja, nuorisotutkija, valtiotieteiden tohtori ja kahden koululaisen äiti Helsingin Tapulikaupungista.

Minulle politiikka tarkoittaa paremman arjen ja oikeudenmukaisemman yhteiskunnan rakentamista. Meidän on yhdessä pidettävä huolta ympäristöstä ja kaikista ihmisistä taustasta ja elämäntilanteesta riippumatta.  

Olen monella mittarilla hyväosainen ja etuoikeutettu. Juuri siksi ajattelen, että yhdenvertaisen maailman rakentaminen on minun velvollisuuteni.

Päätin lähteä puoluepolitiikkaan vuoden 2011 eduskuntavaalien jälkeen, kun rasismi tunkeutui räikeästi suomalaiseen politiikkaan. Heti vaaleja seuraavana päivänä liityin vasemmistoliittoon. Eduskuntavaaleissa 2015 nousin ensimmäiselle varasijalle ja kesällä 2016 puolueeni kolmanneksi varapuheenjohtajaksi. Uusin paikkani Helsingin valtuustossa 4084 äänellä vaaleissa 2017.

Päätöksenteon pitää perustua tutkittuun tietoon. Nuorisotutkijana olen erityisesti pohtinut, miten tasa-arvo ja monikulttuurisuus voidaan huomioida koko nuorisotyön kentällä. Helsingin valtuustossa olen pitänyt kiinni siitä, että päätösten vaikutukset pitää arvioida etukäteen ja niitä seurataan. Tähän olen sitoutunut myös jatkossa.

Politiikassa saa asioita eteenpäin yhteistyöllä, tiedolla ja asioihin tiukasti perehtymällä.  Tehdään yhdessä parempi maailma!