Vaaliteemat

Tässä ajassa kaipaamme rohkeita ja asiantuntevia politiikkoja, jotka tarttuvat ilmastonmuutoksen ja eriarvoisuuden torjuntaan vakavasti ja päämäärätietoisesti ja ymmärtävät, että nämä asiat ratkaistaan ennen kaikkea politiikan kautta. Haluan palauttaa politiikan politiikkaan ja luoda toivoa paremmasta tulevaisuudesta. Olen siksi ehdolla eduskuntaan.

Toivo lähtee siitä, että meillä on rohkeutta kuvitella toisenlainen maailma – silloinkin kun meille koko ajan kerrotaan, ettei vaihtoehtoja ole. Toivo syntyy siitä, että toimimme aktiivisesti yhdessä ilmastonmuutoksen torjumiseksi niin politiikassa kuin kansalaisyhteiskunnassakin. Suomalaisessa yhteiskunnassa on juuri nyt suuri tilaus vasemmistolaiselle poliittiselle vaihtoehdolle ja liikkeelle, joka nostaa tavallisten ihmisten asiat, demokratian, ihmisoikeudet ja tasa-arvon politiikan keskiöön. Suomalainen yhteiskunta on Sipilän hallituksen aikana kokenut kovan takaiskun kun eriarvoisuutta on tietoisesti lisätty muun muassa massiivisten koulutusleikkausten ja pienituloisia kurittavien säästöjen kautta.

Haluan olla mukana rakentamassa yhteiskuntaa, joka satsaa koulutukseen, ihmisten perusturvaan ja hyvinvointiin, julkisiin palveluihin ja ilmastonmuutoksen torjuntaan. Työn murros on otettava tosissaan, siksi haluan yhteiskunnan, joka suojaa vakituisessa ja kokoaikaisessa työssä olevien lisäksi niitä, jotka tekevät töitä esimerkiksi itsensätyöllistäjinä, freelancereina, määräaikaisina ja osa-aikaisina.

Olen nuorisotutkija ja dosentti ja kahden kouluikäisen lapsen äiti. Kuuden vuoden poliittisen uran aikana olen toiminut mm. valtuustoryhmän puheenjohtajana Helsingissä 2013-2017, Helsingin kaupunginhallituksen jäsenenä 2015 lähtien ja puoleen varapuheenjohtajana kesästä 2016 lähtien. Viime eduskuntavaaleissa vuonna 2015 sain 5369 ääntä ja kuntavaaleissa 2017 4084 ääntä.