Ihmisoikeudet. Ympäristö. Perusturva.

Veronika_kesa_kapea

Olen ehdolla eduskuntaan, sillä juuri nyt tarvitsemme rohkeutta kyseenalaistaa nykyinen vaihtoehdoton politiikka.  Tarvitsemme päättäjiä, joilla on kykyä puuttua eriarvoisuutta tuottaviin ja ympäristöä tuhoaviin rakenteisiin.

Haluan rakentaa yhteiskuntaa, joka satsaa koulutukseen, perusturvaan ja julkisiin palveluihin ja torjuu ehdoitta ilmastonmuutosta. Köyhyyden poistaminen ja eriarvoisuuden torjuminen ovat ilmastotekoja.

Haluan rakentaa tasa-arvoista Suomea, joka ei syrji ihmisiä sukupuolen, etnisyyden, seksuaalisuuden, iän tai muun ominaisuuden perusteella. Hauraimmassa asemassa olevien oikeudet on turvattava.

Työn murros vaatii uusi ratkaisuja. Haluan Suomen, joka tarjoaa riittävän perusturvan ja jossa omalla työllä tulee toimeen työn muodosta riippumatta.

Oikeudenmukaisuus. Yhdenvertaisuus. Vapaus. Solidaarisuus.

Työlläni haluan luoda toivoa paremmasta tulevaisuudesta.

Toivo lähtee siitä, että meillä on rohkeutta kuvitella toisenlainen maailma – silloinkin kun meille koko ajan kerrotaan, ettei vaihtoehtoja ole. Toivo syntyy siitä, että toimimme aktiivisesti yhdessä muutoksen puolesta.

Suomalaisessa yhteiskunnassa on juuri nyt suuri tilaus vasemmistolaiselle poliittiselle vaihtoehdolle ja liikkeelle, joka nostaa tavallisten ihmisten asiat, demokratian, ihmisoikeudet ja tasa-arvon politiikan keskiöön. Ilmastonmuutosta ja eriarvoisuutta torjutaan ennen kaikkea politiikan kautta. Suomi on nykyhallituksen aikana kokenut kovan takaiskun, kun eriarvoisuutta on tietoisesti lisätty muun muassa massiivisten koulutusleikkausten ja pienituloisia kurittavien säästöjen kautta.